Конференцията „Медицински технологии и онкология“ събира водещи специалисти и иноватори в София
Секция: Здраве
04 Октомври 2024 17:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Конференцията „Медицински технологии и онкология“ събира водещи специалисти и иноватори в София

/КРОСС/ Центърът по Европейски здравни политики (ЦЕЗП) организира конференция на тема „Медицински технологии и онкология ", която ще се проведе на 22 октомври 2024 г. в зала Моцарт, Гранд Хотел Милениум, гр. София. Събитието е част от инициативите, които ЦЕЗП провежда по проекта Establishing of Cancer Mission Hubs: Networks and Synergies (ECHoS), реализиран с подкрепата на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), и ще включва специалното участие на Министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева, както и на Доц. д-р Желязко Арабаджиев - представител на България, Румъния и Латвия в Мисията за борба с рака към Европейската комисия.

Конференцията ще се фокусира върху напредъка в областта на медицинските технологии: медицински изделия, инвитро медицинските изделия и дигиталните решения, които подобряват скрининг,диагностиката, лечението и проследяването на ефекта на медицисните изделия и медицинските изделия за инвитро дигностика при онкологични заболявания. Лектори ще обсъждат актуални теми, свързани с посдобряване достъпа до иновативни медицински технлогии и решения.

Събитието ще бъде важен форум за обмен на опит, експертиза и идеи между водещи специалисти в медицината, производители на медицински изделия и медицинските изделия за инвитро диагностика и представители на институции и пациентски организации.

„Медицинските технологии играят ключова роля в битката с раковите заболявания, и нашата цел е да насърчим достъпа до медицински технологии-иновации, включително чрез подпомагане създаването на синергии между различните заинтересовани страни", заяви управителят на ЦЕЗП. „Чрез тази конференция искаме да създадем платформа за диалог и сътрудничество, която да допринесе за по-добър достъп до модерни медицински технологии за скрининг, диагностика и лечение на българските пациенти."