Властите във Великобритания призовават за масова ваксинация срещу грип и COVID
Секция: Здраве
05 Октомври 2024 15:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Властите във Великобритания призовават за масова ваксинация срещу грип и COVID

/КРОСС/ Във Великобритания тази седмица започна едновременна ваксинация срещу грип и COVID-19, след като стана ясно, че смъртните случаи от грип са стигнали тези от коронавирус през последните две зими. Британското правителство обяви и назначаването на комисар, който ще разследва COVID корупцията.

Британските здравни власти предупредиха, че интересът към ваксинирането е намалял през последните две години и ако тази зима се случи същото, болниците могат да се окажат под сериозен натиск, а някои дори да не успеят да помогнат на всички пациенти, както ставаше по време на пандемията. Затова те призоваха възрастните хора над 65 години, бременните и страдащите от слаба имунна система да се ваксинират безплатно срещу грип и коронавирус във ваксинационните центрове. Децата пък започнаха да получават противогрипна ваксина в учебните заведения, която се впръсква в носа.

Въпреки че последните две зими бяха сравнително леки откъм вируси, смъртните случаи в следствие на грип са над 18 000 във Великобритания, а свързаните с COVID - 19 500. Това обаче е много по-малко от над 200-тe хиляди души, които починаха по време на пандемията, преди да бъдат създадени ваксините срещу коронавирус.

Нова телевизия, „Събуди се"