Днес е последният ден на международното изложение за съвременно изкуство Sofia Art Fair
Секция: КУЛТУРА
06 Октомври 2024 12:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес е последният ден на международното изложение за съвременно изкуство Sofia Art Fair

/КРОСС/ Днес е последният ден на първото издание на международното изложение за съвременно изкуство Sofia Art Fair. Събитието се провежда във форум „Джон Атанасов" в „София Тех Парк". 

И в трите дни на изложението посетителите имат възможността да видят изложба във виртуална реалност с произведения на селектирани автори, има срещи с художниците, присъстващи на павилионите. 

Паралелната програмата днес започва с презентации на Радослав Механджийски и Теодора Константинова на тема „Най-дръзките произведения и акции на съвременното изкуство" и „Изкуственият интелект в съвременното изкуство".

Програмата продължава с „Къде е изкуството в стаята?" - дискусия за ролята на интериорните дизайнери в пазара на съвременно изкуство с Весела Ножарова - куратор, изкуствовед и арт адвайзър. Денят ще завърши с отворена панелна дискусия „Арт феърите в Източна Европа" с участници Деметра Арапу (изпълнителен директор на международния арт феър „MoBU" в Букурещ), Пантелис Тсатсис (основател и артистичен директор на международния арт феър Art Thessaloniki International Contemporary Fair в Солун) и Суни Данаджъ (президент на фондация „София диша" и изпълнителен директор на Sofia Art Fair).  Модератор на разговора ще бъде Радослав Механджийски.