Слънчево време утре
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Октомври 2024 18:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчево време утре

/КРОСС/ До полунощ над източните райони все още облачността ще е значителна и на отделни места ще има валежи от дъжд. Над останалата част от страната през нощта ще се изясни до предимно ясно време. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, за София - около 8°. Утре ще бъде предимно слънчево. Северозападният вятър ще отслабне и ще е слаб до умерен, постепенно ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са между 19° и 24°, за София - около 20°.

Над планините ще е предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 8°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта над крайните северни райони облачността ще е значителна и на отделни места все още ще превалява. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 21°-24°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.