Пазарувай с кауза: Lidl дарява по 5 стотинки от всеки касов бон за фонда на инициативата „Ти и Lidl за нашето утре“
Секция: ЛЮБОПИТНО
07 Октомври 2024 10:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пазарувай с кауза: Lidl дарява по 5 стотинки от всеки касов бон за фонда на инициативата „Ти и Lidl за нашето утре“ От днес до 27 октомври клиентите на компанията могат да подкрепят социално значими проекти, докато пазаруват

/КРОСС/ 27 октомври за всеки касов бон от извършена покупка в магазин на Lidl в цялата страна компанията дарява по 5 стотинки. По този начин клиентите на смарт ритейлъра имат възможност да помагат, докато пазаруват. Със събраните средства ще бъдат финансирани проекти на граждански организации, младежи,  журналисти и регионални медии в най-голямата социално отговорна инициатива на компанията „Ти и Lidl за нашето утре". Размерът на фонда ще бъде обявен в началото на ноември.

Програмата е отворена за кандидатстване през платформата https://ti.lidl.bg  до 23:59 ч. на 31 октомври 2024 г. В нея могат да участват неправителствени организации, сдружения, фондации, организации с нестопанска цел, читалища, училищни настоятелства, младежи, журналисти и регионални медии, като подават своите проектни идеи за по-качествен и пълноценен начин на живот на местните общности в цялата страна в петте тематични области:  

  • #BeGreen - Опазване на околната среда
  • #BeLocal - Култура, изкуство и историческо наследство
  • #BeActive - Активен начин на живот и граждански активизъм
  • #BeFair - Социално равенство и приобщаване
  • #BeVocal - Медийни и журналистически проекти.

Максималният размер на финансиране ще бъде разпределен по следния начин: граждански организации - до 15 000 лв., младежки групи - до 5000 лв., регионални медии - до 7000 лв., и журналисти - до 3000 лв.

Всеки постъпил проект ще премине през три етапа на оценяване - административно оценяване, външна експертна оценка и оценка от служители на Лидл България. Одобрените проекти ще бъдат оповестени през януари 2025 година.

За „Ти и Lidl за нашето утре"

„Ти и Lidl за нашето утре" е най-голямата социално отговорна инициативата на Лидл България. Програмата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи",  Български дарителски форум и Асоциацията на европейските журналисти - България.

В първите шест издания на инициативата от 2017-та година Lidl финансира 155 вдъхновяващи граждански идеи с общ фонд от 1 280 000 лева. Те обхващат различни сфери като образование, околна среда, култура и историческо наследство и са достигнали до близо половин милион души в 66 града и села в цялата страна.

Повече информация за инициативата може да откриете на www.ti.lidl.bg.

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 31 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 131 магазина в 57 града и над 4000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.