Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира по тенис от сериите „Мастърс“
Секция: СПОРТ
07 Октомври 2024 10:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира по тенис от сериите „Мастърс“

/КРОСС/ Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира по тенис от сериите „Мастърс" в Шанхай с награден фонд 9 милиона долара. Поставеният под № 9 българин елиминира белгиеца Зизу Бергс 6:3, 3:6, 6:2. Двубоят започна в събота, но беше прекратен заради дъжд при 4:2 гейма и сервис на Берг във втория сет. В неделя също валя и срещата трябваше да бъде довършена днес.

При доиграването белгиецът успя да спечели първите си две подавания, с което изравни резултата, но в третия сет десетият в света Димитров домиринаше. Българинът поведе с 5:1 и сервираше за мача, но допусна пробив. Веднага след това, обаче, хасковлията реализира нов брейк, за да триумфира.

Така Димитров, полуфиналист в надпреварата от миналия сезон, заработи 50 точки за световната ранглиста и 59100 долара.

Следващият съперник на българина ще бъде 24-ият в класацията на АТП Алексей Попирин, който във втория кръг се справи със сърбина Миомир Кецманович с 6:3, 6:2.

Попирин води с 2:1 победи срещу Димитров, като за последно спечели с 4:6, 7:6(5), 6:3 на турнира от сериите „Мастърс" през август в Монреал.

Преди това двамата се срещнаха през 2021 година, като българинът записа успех в първия им мач в Мелбърн с 6:4, 6:7(5), 6:3, а след това хасковлията се отказа при 6:7(4), 6:7(4), 0:4 във втория кръг на Откритото първенство на САЩ.

Източник: БТА