„Хизбула“ атакува с ракети град Хайфа в Израел, има пострадали
Секция: СВЯТ
07 Октомври 2024 11:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Хизбула“ атакува с ракети град Хайфа в Израел, има пострадали Израел извърши нова поредица от въздушни удари в покрайнините на ливанската столица Бейрут

/КРОСС/ Израел е в състояние на повишена готовност преди насрочените за днес възпоменателните събития за годишнината от нападението на „Хамас" на 7 октомври миналата година. На този фон израелската армия продължава да нанася удари на другия фронт, срещу подкрепяното от Иран движение „Хизбула". В неделя вечер израелската армия извърши нова поредица от въздушни удари в покрайнините на ливанската столица Бейрут.

Цели са били складове за оръжия на „Хизбула" и командни центрове. Междувременно десет души са пострадали, след като ракети, изстреляни от ливанската шиитска групировка удариха третия по големина израелски град Хайфа. Според „Хизбула" цел на атаката е била военна база южно от Хайфа, срещу която е бил изстрелян залп от ракети.

„Бях вкъщи, на около 500 метра оттук, чух силен гръм. После разбрах от радиото, че на това кръстовище, има инцидент и веднага дойдох. Отначало не открихме никакви пострадали. После видях сграда, влязох вътре и открих четирима души, с леки и средно тежки наранявания", заяви служителят на службата за спешна помощ Тал Розен.