Стартира модернизиране на производствената база на „Ел Би Булгарикум“ във Видин
Секция: ИКОНОМИКА
07 Октомври 2024 16:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стартира модернизиране на производствената база на „Ел Би Булгарикум“ във Видин Ново увеличение на заплатите в държавното млекопреработвателно предприятие

/КРОСС/ В изпълнение на поетите от министъра на икономиката и индустрията д-р Петко Николов ангажименти към работещите в производствената база на „Ел Би Булгарикум" ЕАД във Видин за подобряване на условията на труд и заплащане, за месец септември служителите на държавното млекопреработвателно предприятие получиха нови по-високи заплати.

Това е второто увеличение в рамките на последните четири месеца, откакто ръководството, назначено от министър Николов, пое управлението на предприятието. Припомняме, че заплатите на служителите в производствената база вече бяха увеличени с 10%, със задна дата от 1 май т.г. Повторният ръст на възнагражденията е съобразен и с исканията на синдикалните организации в дружеството.

„Увеличението на възнагражденията в „Ел Би Булгарикум" ЕАД е следствие и от добрите резултати за производителността на предприятието, както и от данните за увеличение на продажбите и приходите", коментира изпълнителният директор на дружеството Живко Живков.

Успоредно с вдигането на заплатите, ръководството на компанията дава старт и на обещаното модернизиране на производствената база във Видин. Обновяването на производствената база ще бъде извършено поетапно. „Развитието и постоянното усъвършенстване на базата на „Ел Би Булгарикум" във Видин е водещ приоритет на ръководството на дружеството и на Министерството на икономиката и индустрията, като негов принципал", това изтъкна министър Николов в началото на септември, когато заедно с Живко Живков посетиха Видин и лично разговаряха с работещите в производствената база на „Ел Би Булгарикум" в града.