По покана на INSAIT: Топ учен от компанията зад CHATGPT с лекция в Софийския университет
Секция: Технологии
07 Октомври 2024 20:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
По покана на INSAIT: Топ учен от компанията зад CHATGPT с лекция в Софийския университет

/КРОСС/ По покана на INSAIT в България пристига един от водещите учени в света в сферата на изкуствения интелект и член на борда на OpenAI - проф. Зико Колтер. Той ще изнесе публична лекция в Софийския университет, част от инициативата на българския институт световни лидери да се срещат с българската студентска, технологична и научна общност.

Проф. Котлер е най-новият член на борда на OpenAI, компанията създала ChatGPT. В този борд той работи пряко с нейния създател Сам Алтман. Проф. Колтер е и един от най-реномираните и влиятелни учени в света в сферата на безопасния и надежден изкуствен интелект. Професор е в един от водещите университети в света - "Карнеги Мелън" (САЩ), както и директор на департaмента по машинно обучение там. Съосновател е и на Gray Swan, дълбоко-технологичен стартъп в сферата на сигурния изкуствен интелект.

Лекцията ще разкрие най-новите постижения в областта на безопасността на големите езикови модели (LLMs), включително как тези методи значително повишават устойчивостта на LLMs срещу злонамерени атаки.

Всеки желаещ може да се срещне с проф. Колтер на живо в петък, 11 октомври от 18:30 в зала 65, Ректорат на Софийския университет.

Входът е свободен с предварителна регистрация тук: https://bit.ly/3zAyNiq