Възобновяват се беседите от курса „Въведение в християнството“ за сънародниците ни в чужбина
Секция: Православие
07 Октомври 2024 20:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Възобновяват се беседите от курса „Въведение в християнството“ за сънародниците ни в чужбина

/КРОСС/ За трета поредна година се възобновяват беседите от курса „Въведение в християнството", предназначен за нашите сънародници в чужбина. Курсът се провежда с благословението на Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний и по инициатива и с подкрепата на БПЦО "Теодосий Търновски" в Кьолн. Беседите имат за цел да запознаят участниците с основите на православната вяра. Начинът на поднасяне ги прави интересни както за начинаещи, така и за запознати с православното вероучение.

През тази година темата ще бъде „Личността на Иисус Христос". Ще се търсят отговори на въпросите: Как е описан Иисус Христос в текстовете на четирите евангелия? Какво добавя Църквата през вековете към свидетелството на апостолите и първите Христови ученици? Можем ли да бъдем християни без да познаваме Иисус Христос? Как Го познават християните в личния си живот - в миналото и днес?

Идеята за курса се роди по време на COVID-пандемията, когато събиранията наживо бяха ограничени и всички курсове по катехизис се провеждаха онлайн. Впоследствие тази форма на обучение се запази за сънародниците ни в чужбина и за трета година се радва на значителен интерес.

Беседите ще се провеждат в неделя, два пъти месечно, онлайн в платформата zoom. Първата за този месец ще се проведе на 13 октомври. Лекциите са с продължителност от един час, предвидено е и време за въпроси. Водещ е д-р Златина Каравълчева.

За повече информация пишете на адрес: zlatinakaravaltcheva@gmail.com.