Златна есен и истинско затопляне следващите дни, после идва нова порция студ
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Октомври 2024 11:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Златна есен и истинско затопляне следващите дни, после идва нова порция студ

/КРОСС/ Днес (8 октомври) ще е предимно слънчево. Преди обяд на отделни места в котловините и низините ще бъде с мъгла или ниска облачност, а след обяд от запад ще се появи разкъсана висока облачност, която ще се увеличава. Ще духа слаб южен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 23° и 28°, в София - около 24°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 12°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще бъдат 21°-23°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето преди обяд ще бъде 1 бал, след обяд - 2 бала. 

В сряда (9 октомври) от запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали. Вятърът ще е слаб до умерен и за кратко ще се ориентира от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, а максималните - между 21° и 26°.

В четвъртък (10 октомври) времето отново ще е предимно слънчево, а вятърът ще е слаб от юг. Затоплянето ще продължи.

В петък (11 октомври) ще е най-топло с минимални температури между 11° и 16°, максимални - между 25° и 30°. Облачността ще се увеличи и на места ще превали. По-късно през деня с ориентиране и усилване на вятъра от северозапад ще нахлува хладен въздух.

През почивните дни и в началото на новата седмица облачността ще е по-често значителна. Валежи ще има само на отделни места и ще са слаби. В събота вятърът ще отслабне, ще се ориентира от север, в неделя - от североизток, а в понеделник отново ще стане северозападен и ще се усили до умерен. Температурите ще се понижат, повече дневните.

Източник: НИМХ