Българската оранжерийна продукция стигна до Мадрид
Секция: ЛЮБОПИТНО
08 Октомври 2024 17:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българската оранжерийна продукция стигна до Мадрид Членове на БАПОП участват в едно от водещите световни събития в сектора на плодовете и зеленчуците - FRUIT ATTRACTION 2024

/КРОСС/ Започва едно от най-важните търговски изложения в Южна Европа - FRUIT ATTRACTION 2024 в Мадрид. Производители на пресни плодове и зеленчуци от цял свят се стичат от 8-ми до 10-ти октомври в испанската столица, за да покажат продукцията си в ключов момент от цикъла на търсене и предлагане на свежи продукти, когато оператори и търговци на дребно от цял свят планират кампаниите си за следващата година. Български производители също са част от тази глобална платформа за търговия с най-качествените и вкусни сортове плодове и зеленчуци от плодородната българска земя. Националното участие се организира от Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция (БАПОП), с помощта на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие".

На националния щанд на страната ни продукцията си представят „ЕКОФРУТ К и К" EООД, ЗП Виктор Асенов, „ДЕИВ-2007" ЕООД, „ГЕОСЕМСЕЛЕКТ" ООД, ЗП Петя Нановска, "АМИТИЦА" ООД. Масите им са отрупани с цветовете и ароматите на слънчева България, наситили свежи чушки, домати, краставици, ябълки, тикви, нар.

„За нас в Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция и за нашите членове това участие е много важно. FRUIT ATTRACTION е основна платформа и място за срещи на операторите от плодовия и зеленчуков сектор, където могат да изградят солидни бизнес връзки и да открият нови възможности на нови пазари. Това е и чудесна възможност българските производители да застанат в стратегическа точка за движение на стоки между Европа и Латинска Америка", каза Йордан Кръстанов - председател на БАПОП.

Във FRUIT ATTRACTION 2024 участват повече от 2000 изложители от 56 държави, разположени в 10 зали. Специална зона Innova&Tech е посветена на изследването и разработването на иновативни техники и продукти, които помагат на производството на плодове и зеленчуци да се справи успешно с големите предизвикателства на нашето време: устойчивост, управление на водите, увеличаване на производството. Освен познатите Innovation Hub и Innova Forum с широка програма от технически сесии и секторни събития за дебат и обмен на знания, тази година стартира и новата платформа LIVEConnect - дигитална платформа за управление на връзките, мрежа от контакти, продукти и услуги, виртуални срещи и секторно съдържание.

Заповядайте на българския щанд в Панаирна палата 10, щанд 10G20.
Очакваме Ви!