Транспортните синдикати в София излизат на протест
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Октомври 2024 18:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Транспортните синдикати в София излизат на протест В случай, че искането им не бъде изпълнено, ще започне подготовка на ефективни стачни действия

/КРОСС/ Транспортните работници в София излизат на протест в сряда заради неизпълнение на подписано споразумение от страна на кмета Васил Терзиев. Припомняме, че преди седмица Столичният общински съвет одобри 15 милиона лева за градския транспорт на София, с които да бъдат покрити задълженията на „Автотранспорт" и „Електротранспорт", но не одобри бонусна система за работещите в транспорта.

В 14 часа ще се проведе протест пред Столична община с две основни искания - увеличение на доходите чрез справедлива бонусна система от 1 октомври г. на работниците от „Столичен Автотранспорт" ЕАД и „Столичен Електротранспорт" ЕАД и приемане на програма за подобряване на условията на труд в двете дружества.

Според Федерацията на транспортните работници „Подкрепа" (ФТР „Подкрепа") и Съюзът на транспортните синдикати в България отказът от въвеждане на справедлива бонусна система за всички служители, показва безсилието на местната власт за вземане на важни решения свързани със столичния градски транспорт, в частност повишаване доходите на работещите в него и подобряване на условията на труд.

Синдикатите не приемат въвеждането на бонусната система да влезе в сила от 2025 г., с което да замести последващо увеличение на основните работни заплати.

В случай, че искането им не бъде изпълнено, ще започне подготовка на ефективни стачни действия в градския транспорт на София.

Източник:БГНЕС