Задържаха мъж, блъснал полицай, возил го на предния капак на колата си из Плевен
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Октомври 2024 18:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха мъж, блъснал полицай, возил го на предния капак на колата си из Плевен

/КРОСС/ Задържаха и повдигнаха обвинения на 33-годишен мъж, блъснал полицай с колата си в Плевен в опит да избегне пътна проверка. Униформеният се озовал на предния капак на автомобила, но водачът не спрял и карал така над километър по улиците на града. Служителят на реда е с черепно- мозъчна травма, фрактура на ребро и травма на бял дроб, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура-Плевен.

На 7 октомври полицай от Второ РУ - Плевен, след получена информация, предприел действия за разкриване и предотвратяване на трафик на жени с цел сексуална експлоатация, посочват от държавното обвинение. Униформеният спрял заподозрения Ю. А., който управлявал лек автомобил, и предприел проверка.

Водачът обаче рязко потеглил и служителят, който бил пред колата, се озовал на предния ѝ капак. Въпреки това заподозреният не спрял, а направил опит да избяга с висока скорост, повличайки и полицая. След повече от километър по улиците на Плевен, униформеният паднал от предния капак върху пътното платно.

Заподозреният е осъждан, посочват от прокуратурата. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Плевен. Предстои внасянето на искане в Окръжен съд-Плевен за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".