Костадин Костадинов: Влизането в Шенген ще превърне България в най-големия бежански лагер в света
Секция: Коментари
08 Октомври 2024 18:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Костадинов: Влизането в Шенген ще превърне България в най-големия бежански лагер в света

/КРОСС/ Председателят на „Възраждане", Костадин Костадинов направи сериозни предупреждения във видео в социалните мрежи, относно потенциалните рискове от влизането на България в Шенгенското пространство. Според него, приемането на страната в Шенген, в момент, когато тази система не функционира правилно, крие огромни опасности за бъдещето на България.

„Започва да се прокрадва една новина, че в четвъртък България може да бъде приета в Шенген. Това предизвиква вълна от ентусиазъм в евроамериканските медии и в американските партии у нас. Но никой не говори за огромната смъртоносна заплаха, която това представлява за страната ни", заяви Костадинов. Той подчерта, че в момента Шенген, на практика не функционира, тъй като страни като Германия и Австрия затварят границите си. „Влизането на България в Шенген точно сега, когато Шенген се разпада отвътре, не е нещо, което трябва да ни радва", добави той.

Костадинов обърна внимание на последиците от това България да стане „първа шенгенска държава". „Когато нелегален имигрант влезе в България, той вече няма да преминава транзитно, а ще бъде регистриран като част от Шенгенското пространство. Нашите, така наречени партньори ще връщат всички мигранти обратно при нас, защото ще бъдем първата шенгенска държава", предупреди председателят на „Възраждане".

Костадинов подчерта и икономическите последици от евентуалното влизане в Шенген. „Знаете ли колко струва на Германия всяка година издръжката на нелегалните мигранти? 25 милиарда евро! Това са 50 милиарда лева - почти целият бюджет на нашата държава", заяви той. Според него, България няма да може да се справи с такъв финансов товар. „Ние ще трябва да храним, настаняваме и интегрираме тези хора, а това ще бъде непосилно за нашата икономика", добави Костадинов.

„Проблемът не е само икономически, а и демографски. След време ще се събудим в държава, в която голяма част от населението няма да говори български език", предупреди Костадинов.

Според него, демографският проблем ще се задълбочи с приемането на големи количества мигранти, които ще бъдат настанявани в изоставени райони и военни поделения, което ще промени демографския състав на България. „Това е най-голямото национално предателство, което сегашният политически елит може да извърши", заяви категорично Костадинов.

Костадин Костадинов призова за предоговаряне на условията за членство на България в Европейския съюз и подчерта, че страната трябва да отстоява своите интереси и суверенитет. Той обяви организирането на голямо шествие на 21 октомври в София и други големи български градове ("Възраждане" организира национална акция "Дайте шанс на мира!")

Бъдещето на България е поставено на карта. Ние няма да позволим страната ни да бъде превърната в бежански лагер. Призовавам всички да се включат в шествието и да защитят България", завърши Костадинов.