Двама от най-опитните футболисти на Северна Ирландия пропускат предстоящия мач с България в Лигата на нациите
Секция: СПОРТ
08 Октомври 2024 19:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двама от най-опитните футболисти на Северна Ирландия пропускат предстоящия мач с България в Лигата на нациите

/КРОСС/ Двама от най-опитните футболисти на Северна Ирландия пропускат предстоящия мач с България в Лигата на нациите. Островитяните имат и двубой с Беларус три дни по-рано, а главоболията за националния селекционер Майкъл О'Нийл са налице, след като Бейли Пийкок-Фаръл и Даниъл Балард напуснаха лагера на тима.

Вратарят Пийкок-Фаръл има 48 мача за националния отбор, но сега не може да играе заради контузия в рамото и се връща в клубния си отбор Бирмингам. По този начин на вратарския пост в в селекцията остават Люк Саутууд (1 мач) и Пиърс Чарлс, който все още не е дебютирал за представителния отбор на страната. Защитникът на Съндърланд Даниъл Балард също няма да може да играе срещу България и Беларус. Юношата на Арсенал има контузия на глезена и ще остане с 26 мача за Северна Ирландия на сметката си поне до следващата повиквателна. Той носеше вина за гола в Пловдив, където спечелихме с 1:0 първия мач срещу британците.

Северноирландците се подготвят на базата на третодивизионния английски Стокпорт Каунти, намираща се в Карингтън, близо до Манчестър. Мачът им с Беларус е на неутрален терен в унгарския град Залаегерсег, а срещата с България е на „Уиндзор Парк" в Белфаст. Тимът на О'Нийл е трети в групата с 3 точки, докато нашите национали и тези на Беларус са на първите две места с по 4.