Майката на малтретираното 5-годишно дете в Пловдив и приятелят ѝ признаха вината си
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Октомври 2024 19:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майката на малтретираното 5-годишно дете в Пловдив и приятелят ѝ признаха вината си Момченцето буквално беше обезобразено след побой

/КРОСС/ Майката на малтретираното 5-годишно дете Стела Алексиева в Пловдив и приятелят ѝ Петър Чернев признаха вината си пред съда. Момченцето буквално беше обезобразено след побой. Била е горена и косата му. След няколко месеца разследване пред съда се изправи доведеният баща на детето. Според обвинението в продължение на седмици то е било жертва на системно физическо насилие, извършвано пред очите на жената. Тя е обвинена в съучастие. Процесът се гледа при закрити врата.

Петър Чернев е с шест обвинения - за причиняване на средна и лека телесна повреда в условията на домашно насилие, държане на дрога, изтезание, принуда и закана. Той пристигна в съдебната зала с белезници и отказа да коментира повдигнатите от прокуратурата срещу него шест обвинения.

Според прокуратурата мъжът е заснемал проявеното насилие с видеокамера, заплашвал е детето, обиждал и проявявал спрямо него унизително отношение. „Той е признал фактите и признава вина за отделни вина, но не за всичките и не, че всички правилно са квалифицирани. Той признава, че е причинил лека телесна повреда", посочи адвокатът му Йордан Давчев.

Чернев може да получи от 3 до 10 години затвор, коментира прокурорът по делото. Установено е, че мъжът е употребявал системно наркотици, вследствие на което ставал агресивен.

Майката не момченцето сключи споразумение с прокуратурата, след като и тя призна вината си. Жената получава 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок. „Това е най-удачно да спрат мъките за майката и наказанието, което постигнахме съгласие с прокурора е три години лишаване от свобода с пет години изпитателен срок", обясни адвокатът ѝ Росица Драгинова.

Наказанието обаче трябва да бъде потвърдено от друг състав на съда. Адвокатът на майката твърди, че тя продължава да се интересува от детето си. „Разбира се, че проявява интерес към детето, чува се по телефона, то се намира в Германия с бащата, който го отглежда в момента", каза Драгинова.

Детето претърпя няколко тежки операции заради нанесените травми, дори липсваше част от кожата по главата му.