Пристигна роялът Bösendorfer специално за концерта на 11.10.2024
Секция: КУЛТУРА
09 Октомври 2024 21:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пристигна роялът Bösendorfer специално за концерта на 11.10.2024

/КРОСС/ Пристигна роялът Bösendorfer специално за концерта на Симфониета-Враца, Донка Ангъчева и Росен Гергов в петък в градската зала

Пристигна великолепният концертен роял с марката Bösendorfer 280VC Vienna Concert, специално за изпълненията на екзклузивния гост в музикалния цикъл „Месец на клавишите" тази седмица - Донка Ангъчева, един от най-ярките и виртуозни европейски пианисти, носител на награди от десетки световни конкурси и част от суперпрестижната селекция Bosendorfer Artist.

Първокласният инструмент вече звучи в градската концертна зала и очаква своите слушатели, само на 11 октомври от 19.00ч., когато за първи път в града ни Донка Ангъчева ще изпълни изключителни произведения за пиано и оркестър от Р. Адинсел и Н. Рота под палката на родения във Враца диригент, Росен Гергов и съпровода на Симфониета-Враца. В програмата ще звучи премиерно и шедьовърът на К. Дебюси - „Морето".

Билетите за бляскавото музикално събитие са в продажба в Билетен център "Гъбката" Враца. За информация и резервации, т. 0888504644, 0895702624.

КОНЦЕРТЕН ЦИКЪЛ „МЕСЕЦ НА КЛАВИШИТЕ" Солист: ДОНКА АНГЪЧЕВА (пиано) Диригент: РОСЕН ГЕРГОВ