Димитър Главчев: Цялото преградно съоръжение на българо-турската граница е на мястото си
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Октомври 2024 11:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Главчев: Цялото преградно съоръжение на българо-турската граница е на мястото си

/КРОСС/ "Цялото преградно съоръжение на българо-турската граница е на мястото си". Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев при откриването на редовното заседание на Министерския съвет в сряда.

Главчев, заедно с министъра на отбраната Атанас Запрянов, министъра на вътрешните работи Атанас Илков, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и директора на „Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов, извърши проверка на граничната ограда.

"В понеделник, по въздух и по земя, извършихме проверка и се оказа, че цялата ограда си е на място - ако има компрометирани участъци, те се възстановяват в рамките на 24 часа. По цялото протежение има едно място от 50 метра при река Тунджа. Там се компенсира с патрули, всичко е наред", каза Главчев.

"С оглед на развитията на събитията в Близкия изток и мигрантския натиск ще бъдат взети допълнителни мерки за увеличаване на видеонаблюдението по границата с Турция и хората, които патрулират, както и превозните средства", добави премиерът. По думите му емигрантският поток е намалял със 71% спрямо 2023 г.

Главчев коментира и процеса по организацията на изборите. "Нашите усилия са вотът да се проведе по същия начин като последния, но се взимат мерки да не се изкривява - както хартиеният, така и машинният", каза още премиерът и посочи, че няма да престане да се следи за манипулации.