Заместник-министърът на туризма Павлин Петров откри деветото издание на Хотелски форум София
Секция: Туризъм
09 Октомври 2024 17:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заместник-министърът на туризма Павлин Петров откри деветото издание на Хотелски форум София

/КРОСС/ Заместник-министърът на туризма Павлин Петров откри деветото издание на Хотелски форум София, който събира над 500 собственици, инвеститори и мениджъри на хотели и хотелски групи от цялата страна.

„Министерството на туризма работи активно за създаване на благоприятни условия за инвестиции в туристическия сектор в България. Министър Милошев и екипът на министерството изразиха своето становище за законодателна промяна и въвеждане на диференцирана ставка от 9% ДДС за хотелското настаняване, ресторантьорската услуга за храни и безалкохолни напитки и спортните съоръжения", каза зам.-министър Петров при откриването на форума. Той изтъкна още, че това е един от начините туризмът у нас не просто да бъде конкурентноспособен, но и да стимулираме и бъдещите инвеститори в сектор Туризъм.

Петров подчерта също и значението на дуалното обучение за развитието на бранша и събитийния туризъм у нас. „Чрез своята гъвкавост, изграждането на изключителна база и невероятен професионализъм всички вие успяхте не просто да развиете събитийния туризъм у нас, но и да направите България предпочитана дестинация за MICE туризъм", каза още Петров.