КРИБ и Българска федерация по волейбол подписаха меморандум за сътрудничество и партньорство
Секция: СПОРТ
09 Октомври 2024 20:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
КРИБ и Българска федерация по волейбол подписаха меморандум за сътрудничество и партньорство Кирил Домусчиев: Компаниите в КРИБ винаги са били радетели и са подпомагали спорта

/КРОСС/ Меморандум за сътрудничество и партньорство подписаха председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев и президентът на Българска федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев в централата на КРИБ, в началото на заседание на Управителния съвет на най-голямата национално представителна работодателска организация в България.

„Ще приветствам с „Добре дошъл" в КРИБ г-н Любо Ганев - една легенда в българския спорт и в българския волейбол и аз се радвам, че с Българската федерация по волейбол имаме възможност да подпишем този меморандум", изтъкна Кирил Домусчиев. „Волейболът е един от най-важните спортове в България, в който имаме и най-много успехи. Радвал ни е и се надяваме, че ще продължава да радва всички българи".

Кирил Домусчиев посочи, че КРИБ е организация, която е силно ангажирана към спорта и много пъти е помагала. Като най-голямата работодателска организация с над 12 000 фирми в над 140 различни сектори на икономиката, ние работим в подкрепа на интересите на бизнеса, но и не само - наши членове винаги са били радетели на спорта, подпомагали са спорта, както го подпомагам и аз, и всички колеги в Управителния съвет. Ние искаме нашите деца да тренират, да се развиват и да бъдат успешни специалисти или собственици на големи компании", каза председателят на КРИБ.

Любомир Ганев благодари за партньорството на председателя и на членове на УС на КРИБ. „Волейболът е един от най-успешните колективни спортове и като такъв е нормално да си партнира с най-големите, каквито сте вие. Винаги съм казвал, че държавните институции, спортът и бизнесът трябва да вървят ръка за ръка. И тази симбиоза може да даде големи резултати", заяви президентът на БФВ.

Той изтъкна, че фокусът на БФВ винаги е бил и ще си остане детско-юношеското направление, защото колкото е по-широка основата на пирамидата, толкова повече има шанс да дойдат добрите резултати. „Нашата цел е да върнем децата обратно в залите, за да спортуват. Целите, които сме си поставили като федерация, много трудно може да ги постигнем, ако очакваме само държавата да дава. Ние сме благодарни на държавата, но се стремим да привлечем партньори, с които ефективно да си помагаме", посочи Любомир Ганев.

Президентът на БФВ запозна подробно членовете на УС на КРИБ не само с международните успехи на подрастващите национални отбори на България, но и с многото домакинства, които бяха успешно организирани у нас в последно време, а също така и с тези, които предстоят.

Изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов посочи, че КРИБ защитава изключително сериозно интересите на своите членове и даде един пример: „КРИБ бяхме единствените, които се обявихме решително против отнемането на средствата, които подпомагат спорта, чрез спиране рекламата на игри с елемент на спортни залагания. Членове на КРИБ като Вашата федерация, като Българския футболен съюз, като Федерацията по мотоциклетизъм с председател Ангел Траков, член на УС на КРИБ, ни помолиха да ги защитим и ние го направихме, защото смятаме, че спортът трябва да има адекватно спонсориране и като цяло - финансиране", изтъкна г-н Иванов.

„Волейболът остана единственият колективен спорт, който все още стои добре. Имаме над 100 състезатели, които играят в чужбина", посочи Петър Кънев, първи вицепрезидент на БФВ и един от основателите на КРИБ. Според него спортът трябва да е държавна политика. „Спортът, образованието и културата са трите неща, които ще спасят България. Във волейбола успяхме точно с подрастващите в последните 2-3 години. Имаме европейски шампионки и сребърни медалисти при юношите. Имаме много добро поколение и на нас ни трябват сериозни партньори като вас", заключи Петър Кънев.