Хуманитарните каузи на Българския Червен кръст получават подкрепа от "Кауфланд"- България чрез нова екологична инициатива
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Октомври 2024 12:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хуманитарните каузи на Българския Червен кръст получават подкрепа от "Кауфланд"- България чрез нова екологична инициатива

/КРОСС/ От днес клиентите на Kaufland България могат да дарят сумата от върнатите от тях пластмасови бутилки и алуминиеви кенове в станции за рециклиране на веригата, в полза на Българския Червен кръст (БЧК). Средствата ще бъдат използвани за оказване на хуманитарна помощ на уязвими хора, подкрепа на нуждаещи се при бедствени и кризисни ситуации и реализиране на дейности в полза на обществото.

За всяка върната в станциите за рециклиране PET* бутилка или кен клиентите получават ековаучер от 5 стотинки, който ще могат да дарят в подкрепа на хуманитарните каузи на БЧК. Към момента има шест такива станци, три от тях са в столичните квартали „Младост" ("Филип Аврамов" №3), „Крива" (бул. „Ген. Тотлебен" №36) и „Люлин" (бул. „Царица Йоанна" 97), две в Пловдив (бул. „Цариградско шосе" № 94 и ул. „Брезовско шосе" №127) и една във Варна (ул. „Д-р Петър Скорчев" №2).

„Благодарим на Kaufland България за доверието и готовността да надградим нашето успешно и дългогодишно партньорство. Заедно сме осъществявали през годините много дарителски кампании, в които те са се включвали, както като компания, така също са насърчавали и клиентите и служителите си да ни подкрепят. Новаторският подход към дарителството, който днес стартираме, дава началото на нов етап в развитието на дългогодишното ни сътрудничество.", коментира акад. Христо Григоров, председател на БЧК.

„Много се радваме, че клиентите ни проявяват толкова голям интерес към рециклирането и припознаха каузата ни за по-устойчива планета като тяхна. Сигурна съм, че сред тях има много хора с големи сърца, които биха подкрепили дейността на БЧК. Многократно в бедствени ситуации ние от Kaufland сме били сред първите в България, които са дарявали стоки от първа необходимост за пострадалите. Знаем и колко е важно да получиш помощта на време. Затова се гордея, че с новото ни партньорство с БЧК, в случай на кризисна ситуация, ще можем да помогнем на нуждаещите се, без да се губи време за организиране на дарителски кампании", каза Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и социална отговорност" в Kaufland България.

Съвместната инициатива ще насърчава и българските производители, тъй като полученият от пластмасата и алуминия материал ще се използва за производството на нови изделия от тях. По този начин се намалява използването на ресурси и се затваря жизненият цикъл на суровините.