Стефан Янев: Гражданите трябва да гласуват за хора, които могат да решават кризи и проблеми
Секция: ПОЛИТИКА
10 Октомври 2024 12:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Янев: Гражданите трябва да гласуват за хора, които могат да решават кризи и проблеми

/КРОСС/ Гражданите трябва да гласуват за хора, които могат да решават проблеми, имат опит за спряване с кризи и могат да вземат решения.

Това каза Стефан Янев - председател на „Български възход" и водач на листите в 24 МИР - София и 16 МИР - Пловдив, в ефира на Нова нюз.

Той посочи, че партията е съставена от експерти с дългогодишен опит с своята професионална сфера.

„Основната задача на „Български възход" е да търси път към избирателите и това, което наистина ги интересува. Ние като политическа партия ще предложим решения на тези проблеми", изтъкна Янев.

По думите му на 27 октомври, всеки един от нас трябва да поеме отговорност и активно да участва в изборите.

„Български възход" е с №27 в бюлетината.

„В качеството ми на бивш министър-председател и настоящ политик, изразявам пълната си подкрепа към казаното от президента г-н Румен Радев, че българският избирател трябва да се върне към избирателните урни. Само така можем да ограничим влиянието на порочните явления „купен и корпоративен вот", посочи Стефан Янев.

„Не слушайте социология, не слушайте кой как ви обяснява, че ще направи чудеса, коалиция или некоалиция, а излезте и гласувайте, защото това е нашата възможност да определим бъдещето на държавата си", призова Янев.

Той заяви, че основна задача на партията е да се реши демографския въпрос и да се осигури подкрепа за младите семейства и децата на България.

Според Янев „Български възход" предлага решения във всички сфери на обществения живот. „През годините успяхме да натрупаме капацитет от експерти, които са от различни сфери и са с опит. Te знаят какво, кога и как да се направи", каза той.

„Живеем в порочен икономически модел. След изборите ще очакваме същите хора, които са създали този проблем, сами да го разрешат", каза лидерът на „Български възход".

Стефан Янев обясни, че българското общество е в състояние, в което не трябва да се загърбва социалната политика.

„Тя трябва да бъде защитена. Фокусът е в десни мерки, насочени към малкия и средния бизнес като основен работодател и привличане на достатъчно инвестиции в производства, които са високотехнологични и създават едновременно висока добавена стойност и достатъчно добро заплащане", счита бившият премиер.

Той коментира и предложението за връщане на военната служба у нас.

„С връщането на казармата младите българи не толкова ще станат войници и ще се научат на нещо, което ще им бъде необходимо по време на война, колкото за тях това ще бъде вид социализация. Възможност да общуват в екип и да решават проблеми, както на предизвикателствата пред тях, така и помежду си", каза лидерът на „Български възход" Стефан Янев.