Служители на Accenture България, Сдружение „Български щит“ и ученици от софийска гимназия се обединяват за добросторна мисия във Витоша
Секция: ЛЮБОПИТНО
10 Октомври 2024 16:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Служители на Accenture България, Сдружение „Български щит“ и ученици от софийска гимназия се обединяват за добросторна мисия във Витоша

/КРОСС/ На 12 октомври, в сърцето на есенна Витоша, служители на Accenture България, доброволци от Сдружение „Български щит" и ученици от софийска гимназия ще се обединят за една вдъхновяваща кауза. Тяхната мисия е да поднесат на две слънчеви момичета, Йоана и Виктория, незабравимо изживяване сред природата, като им дадат възможността да усетят красотата и силата на планината.

Йоана и Виктория са родени с детска церебрална парализа, но благодарение на подкрепата на своите семейства и общността, те ежедневно доказват, че нищо не може да спре стремежа към пълноценен живот. Въпреки физическите предизвикателства, тези две момичета излъчват силен дух и позитивизъм - качества, които вдъхновяват всеки, който ги срещне.

Заедно с помощта на специализирани високопроходими инвалидни колички, една от които предоставена от ParaKids, както и подкрепата на десетки доброволци, Йоана и Виктория ще изминат живописния маршрут към хижа „Момина скала". Там ги очаква ден, изпълнен с нови приятелства, радостни мигове и увереност, че няма непреодолими бариери, когато сме заедно.

На поляната пред хижата участниците ще имат възможността да се включат в забавни игри и активности, както и да обсъдят теми като доброволчеството, професионалното развитие и ползите от спорта на открито. Тези взаимодействия не само ще сплотят участниците, но и ще покажат как тези три важни аспекта могат успешно да се съчетаят за пълноценен живот.

Инициативата е част от кампанията „Направи дете щастливо" на Сдружение „Български щит", която има за цел да събере средства за закупуването на още една високопроходима количка за деца в неравностойно положение. Това събитие не само променя живота на децата, но и изпраща силно послание - когато сме обединени и подкрепяме един друг, можем да превърнем дори най-смелите мечти в реалност.