17 родни производители се включват във фермерския пазар на Lidl този уикенд в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Октомври 2024 14:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
17 родни производители се включват във фермерския пазар на Lidl този уикенд в София Вина, лютеници, дървени кухненски прибори и бижута от кехлибар ще са на разположение на клиентите на веригата

/КРОСС/ Този уикенд 17 родни производители ще представят на фермерския пазар на Lidl в София разнообразие от автентични и качествени продукти, сред които бутикови вина, лютеница, био продукти и занаятчийски изделия. Те ще изложат стоката си от 11 до 13 октомври на паркинга на магазина на бул. „Тодор Александров" 173 в столицата.

Акцент на това издание на пазара са червените вина на Бисер Кьосев от село Левуново, Мелнишко, които със своя характер и неповторим вкус въплъщават духа на региона. Неговите „Мелнишки пирамиди" са едно от най-добрите местни вина, което всеки ценител на винената култура трябва да опита.

„Инициативата на Lidl ни дава чудесна възможност за директен контакт с крайния клиент. Това ни помага не само да споделим историята на нашето вино, но и да чуем отзивите на хората. Продуктите ни, включително розето от сира, и червените вина, се радват на голям интерес", споделя синът му Александър Гавараилов, който се занимава с дистрибуцията.

Сред останалите участници са добре познати имена, които предлагат уникални и разнообразни продукти. От щандовете клиентите могат да си закупят екзотични сортове люти чушлета от „Зизи Био", био батати и хинап от производителя Илиана Стоилова, както и натурални сапуни с шафран и магарешко мляко от „Шафран Делукс".

На пазара столичани ще намерят и вкусна лютеница, сладка и домашни сиропи на фирма „Том консерв". От пчеларските ферми „Меривел" и „Кошерин" пък ще могат да занесат вкъщи мед и пчелни продукти, произведени в Благоевград и Белоградчик. Земеделците Петър Ганчев и Стефан Нямов ще допълнят трапезата ни с ядки, боб, ориз и сезонни плодове и зеленчуци.

Клиентите на Lidl ще могат да опитат млечни и месни продукти от с. Белоградец на фирма „Азер" ЕООД, както и тахани и пастет от „Задругата" ЕООД. За феновете на по-интересните напитки „Далвита Интернешънъл" ООД ще изложат добре познатата вече комбуча, която има пробиотични свойства.

На паркинга на магазина посетителите ще имат възможността да видят отблизо стоката и на други уникални български производители, като „Билка чудодейка" с билкови тинктури, „Пас Демо 2000" с рибен колаген и „НИГЕЛЛА" ЕООД, които правят масло от черен кимион.

Lidl дава възможност за изява и на родните занаятчии, които отново ще бъдат част от фермерския пазар. Иван Саздов ще покаже на клиентите своите красиви кехлибарени украшения, а от „Арт Ковачев 91" ЕООД ще разположат на щанда си дървени кухненски прибори и посуди за кухнята.

Инициативата на Lidl с фермерските пазари стартира през 2020 г., като броят на производителите и посетителите непрекъснато се увеличава. Те се превърнаха в значима платформа за изява на родните производители, които имат възможността да представят своите продукти директно на клиентите, като по този начин се насърчава достъпът до автентични и качествени стоки от различни региони на България.