Бойко Борисов: Дойде нов COVID, а ние още ПВУ не сме дали
Секция: ПОЛИТИКА
11 Октомври 2024 18:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Борисов: Дойде нов COVID, а ние още ПВУ не сме дали

/КРОСС/ „Оправих дефицитите и оставих държавата с мазнина. Затова ни и канеха да влезем в еврозоната, влязохме в Чакалнята и в Европейския банков съюз". Това заяви лдерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Русе и допълни, че по време на неговото управление винаги се е налагало да оправя дефицитите, оставени от предходни правителства. По думите му "един план за възстановяване и развитие не може да бъде направен като хората" и България е на път да изпусне средствата по него. „Дойде нов COVID, а ние план още не сме дали", подчерта Борисов.

"ГЕРБ-СДС ще направи всичко възможно, за да има България редовно правителство. Дефицитът трябва да бъде свален по някакъв начин. 20 месеца икономиката върви надолу", добави той.

Борисов предупреди за опасността, пред която ще бъде изправена България, ако и след тези поредни предсрочни избори не бъде съставен кабинет. Той обеща да направи всичко по силите си, за да има такъв и той да извади страната от застоя, в който тя се намира през последните четири години. В същото време Борисов изрази скептицизъм относно предложението на ПП-ДБ следващият премиер да е равноотдалечен от всички.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че от 5 млрд. лв. заплатите в обществения сектор са скочили на 10 млрд. лв., но в същото време икономиката върви надолу. „Това обаче не е тема за обществото и държавата. Темата е защо е издигнат само един кандидат за главен прокурор", посочи той.

Той предупреди за опасността от нова мигрантска вълна и призова гражданите да подкрепят ГЕРБ, за да може да започне "доизграждането на България".„Няма ГЕРБ и ДПС, има ГЕРБ и СДС. Това е нашата официална коалиция", заключи Борисов.

Източник:БГНЕС