Интензивен е трафикът на товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Октомври 2024 08:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Интензивен е трафикът на товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния

/КРОСС/ Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния  - "Кардам", "Дуранкулак" и "Никопол" на изход за товарни автомобили. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция" към МВР на интернет страницата си. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. На останалите гранични пунктове трафикът на автомобили е нормален. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра", ГКПП „Кардам", ГКПП „Дуранкулак", ГКПП „Кайнарджа" и ГКПП „Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове  "Маказа", „Златоград" и „Ивайловград" е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Сърбия.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Гюешево" започна изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на ЕС. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови.

Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево".

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Република Турция.