Кои са най-странните професии в света
Секция: ЛЮБОПИТНО
12 Октомври 2024 14:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кои са най-странните професии в света

/КРОСС/ Всички сме чували за една необичайна професия, която обаче е нещо нормално в Япония - тъпкач в метрото. Това е човек, който е квалифициран и обучен да натъпче всички хора, желаещи да се качат в конкретната мотриса.

Любителите на голфа в повечето случаи няма да се втурнат да търсят топките, попаднали в ручеи или езеро, каквито често има на голф игрищата. Водолазите за събиране на голф топки не просто дежурят редовно край турнирите. Те заработват отлично в секънд хенд магазините за голф принадлежности. На топка, извадена от дъното на водоем, получават по 6 цента, но топка по топка, годишният им доход в някои случаи достига до 100 хил. долара.

Фирми, предоставящи услугата "чакане на опашка", съществуват отдавна в различни страни. Родината на първата, официално регистрирана компания с такава дейност, е Великобритания. Сътрудниците в тези фирми са готови да висят вместо вас на всяка опашка до победен финал, да се блъскат, ругаят и правят всичко останало, което е нужно за постигането на желания от клиента резултат.

Първата официална компания по предоставяне на приятели и роднини под наем се появи миналата година в Китай. Услугите й се ползват най-вече в навечерието на сватби, рождени дни и други тържества, където се очаква човек да се появи с придружител.

бТВ, „Тази събота"