Мотошествиев подкрепа на донорството в София
Секция: Автомобили
12 Октомври 2024 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мотошествиев подкрепа на донорството в София

/КРОСС/ Изпълнителна агенция „Медицински надзор", съвместно с 36 мотоклуба и фондация „Искам бебе", организират мотошествие и концерт на площад „Народно събрание" в подкрепа на донорството и трансплантациите и под надслов „Да! на живота".

Събитието ще стартира с мотошествие, с което ще бъде закрит мотосезон 2024 от софийските мотоклубове в подкрепа на донорството и трансплантациите. Шествието ще тръгне в 9 ч. от сградата на НИМ. Ще премине през бул. „България" и „Орлов мост" и ще стигне до площад ,,Народно събрание''.

В 12 ч. ще бъде даден старт на официалната част на събитието. Водосвет за здраве ще отслужи Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний. Изпълнителният директор на ИА „Медицински надзор" Иванка Динева ще връчи специални благодарствени плакети на медици, официални лица и хора, които подкрепят каузата. В 17 ч. всички участници ще тръгнат с мотошествие по бул. „Цариградско шосе".

Целта е да се повиши осведомеността за значението на донорството на органи за спасяване и подобряване на живота на нуждаещите се пациенти, за които трансплантацията е единствен шанс за живот.

У нас трансплантация на орган очакват 836 граждани. 770 са нуждаещите се от трансплантация на бъбрек, 22 очакват сърдечна трансплантация, 19 пациенти се нуждаят от трансплантация на черен дроб, а 10 - от трансплантация на бял дроб.

Нова телевизия, „Събуди се"