Спиране на валежите и слънчево време в следващите дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Октомври 2024 16:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спиране на валежите и слънчево време в следващите дни

/КРОСС/ До края на деня и в Източна България валежите ще спрат. В останалата част от страната облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Дневните температурите ще се понижават и максимални ще бъдат от 15° в Североизточна България до 23°-24° на места в Горнотракийската низина и в крайните югозападни райони.

През нощта вятърът, с изключение на източните райони, ще стихне и в сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще се образуват краткотрайни мъгли.

Утре ще бъде слънчево с разкъсана облачност и вече почти тихо. Максималните температури ще са между 18° и 23°, на морския бряг между 18° и 20°.

В планините също ще бъде предимно слънчево, но ще остане и по-ветровито. Ще духа до умерен западен, след обяд по най-високите върхове на Рила и Пирин силен северозападен вятър.

През първите дни от новата седмица ще преобладава слънчево време с максимални температури - между 20° и 25°. В средата на седмицата вятърът ще се обърне от север-североизток и с него ще прониква студен въздух. В сряда ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места в източните и планинските райони ще превали слаб дъжд.