Apple откри най-голямата си лаборатория извън САЩ, за да се бори с Huawei
Секция: Технологии
12 Октомври 2024 20:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Apple откри най-голямата си лаборатория извън САЩ, за да се бори с Huawei

/КРОСС/ Apple откри лаборатория за приложни изследвания в Шънджън, Китай в опит да запази позициите си на най-големия пазар на смартфони в света на фона на ожесточената конкуренция от страна на китайските производители на електроника като Huawei, информира kaldata.com.

Лабораторията ще бъде най-големият изследователски център на Apple не само в Китай, но и в света и извън САЩ.

Лабораторията, която е с площ 20 000 квадратни метра ще бъде основният център за научноизследователска и развойна дейност на Apple в района на Големия залив - икономически и бизнес център, обхващащ Хонконг, Макао и девет града в провинция Гуандун. В лабораторията ще работят повече от 1000 китайски и чуждестранни специалисти и тя ще бъде най-голямото подобно съоръжение извън САЩ.

Новата лаборатория ще разшири възможностите на Apple да тества и подобрява основните си продукти, включително iPhone, iPad и очилата за смесена реалност Vision Pro, както и ще засили сътрудничеството на компанията с местни доставчици.

По данни на аналитичната компания CINNO през август Huawei е изпреварила Apple по продажби на смартфони в Китай и е заела водеща позиция на пазара. Доставките на китайската компания са нараснали със 7,7% на годишна база до над 140 милиона броя.

Според резултатите от второто тримесечие на тази година, китайските производители изместиха Apple от топ 5 на водещите доставчици на смартфони на местния пазар. Общият обем на доставките надхвърли 70 милиона устройства, което е с 10% повече от същия период на миналата година.