20 души са загинали при израелски атаки в северната част на Ивицата Газа
Секция: СВЯТ
12 Октомври 2024 20:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
20 души са загинали при израелски атаки в северната част на Ивицата Газа

/КРОСС/ 20 души са загинали при израелски атаки в северната част на Ивицата Газа, съобщиха палестинските здравни власти, контролирани от "Хамас".

Израел продължава операцията и в Южен Ливан, където препоръча евакуация на жителите на 22 села.

Палестинските власти в Газа съобщиха, че от началото на израелската военна операция в палестинския анклав през октомври миналата година са загинали над 42 хиляди души (42 175). 49 са жертвите за последното денонощие.

Председателят на иранския парламент Мохамад Багер Галибаф пристигна в ливанската столица Бейрут. Той заяви, че целта му е да предаде на ливанския народ послание на солидарност. Ливанските власти съобщиха, че при израелски атаки в центъра на Бейрут в четвъртък са убити 22 цивилни.

Световни лидери осъдиха атаките срещу мироопазващите сили на ООН в Южен Ливан от израелските сили след втори инцидент в рамките на 48 часа.

Израел предприе миналата седмица сухопътна операция на ливанска територия срещу "Хизбула". Групировката обстрелва Северен Израел през границата от 7 октомври миналата година. Тогава палестинското движение "Хамас" извърши нападение срещу Израел, който отвърна с масирана офанзива в Газа, а после и в Ливан.

 

Източник: БНР