Bild: Шолц пренебрегна исканията на Зеленски за Taurus и приемане в НАТО
Секция: Анализи
13 Октомври 2024 18:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Bild: Шолц пренебрегна исканията на Зеленски за Taurus и приемане в НАТО

/КРОСС/ Украинският президент Владимир Зеленски, по време на последната си среща с германския канцлер Олаф Шолц в Берлин, постави две искания - да позволи удари дълбоко в Руската федерация, които ще изискват, наред с други неща, ракети Taurus, и да одобри ускореното приемане на Киев към НАТО. Това съобщи вестник Bild в събота вечерта, позовавайки се на свои източници.

Според Bild и двете искания на украинците са били „игнорирани" в Берлин. Както отбелязва вестникът, Шолц не е казал категорично „не", но няма и положителен отговор.

Източникът на вестника каза още, че решението на президента на САЩ Джо Байдън да отложи срещата за Украйна в Рамщайн заради урагана Милтън е било само извинение. Всъщност според Bild Байдън просто не иска да говори открито за конфликта в Украйна преди президентските избори в Съединените щати.

„Зеленски не е напреднал нито крачка с двете основни изисквания на своя „план за победа" В това отношение европейската обиколка на Украйна е провал", твърди Карло Масала, известен военен експерт в Германия, професор в университета. от Бундесвера в Мюнхен, каза пред Bild.

На 8 октомври президентът на САЩ Джо Байдън реши да отложи планираното за 10-15 октомври пътуване до Германия и Ангола заради приближаващия към Съединените щати супермощен ураган Милтън. В тази връзка срещата на контактната група за военна помощ на Украйна, планирана за 12 октомври във военновъздушната база Рамщайн в Германия, не се състоя.

Източник: ТАСС