Времето е благоприятно за туризъм
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Октомври 2024 10:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Времето е благоприятно за туризъм

/КРОСС/ Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Времето в планините е ясно и слънчево.

До преди час температурите бяха ниски, между 5° и 8°, със слаб вятър във високите части на планините, добавиха от службата. На Витоша работят седалковите лифтове "Лалето 1" и "Лалето 2", посочиха от ПСС и уточниха, че по това време обикновено съоръженията в планинските курорти не работят заради профилактика преди ски сезона.

Има хора, които обичат да тичат в София, други предпочитат планинското бягане, но в планината със сигурност въздухът е по-чист, коментираха от планинската служба във връзка с провеждащия се в момента в столицата маратон. През последните 24 часа няма регистрирани инциденти в планините, съобщиха още от ПСС. В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Ще духа до умерен западен, след обяд по най-високите върхове на Рила и Пирин силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.