Кола се разходи в Морската градина на Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Октомври 2024 14:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кола се разходи в Морската градина на Варна

/КРОСС/ Кола се разходи в Морската градина на Варна. Това става ясно от публикация в социалните мрежи. Малко червено "Пежо 101" е заснето да се движи по Алеята на спортната слава в Приморския парк вчера, в дъжда. 668 разрешителни за достъп с автомобил до различни части на Приморски парк са издадени за периода 2019 - 2023 година. Това става ясно от отговор на кмета Благомир Коцев по повод питане от общинския съветник Евгений Станимиров.

В броя пропуски влизат и тези за автомобилите, с които се осъществява поддръжката на парка от ОП "Управление на проекти и озеленяване"; автомобили на ЕРП и ВиК; автомобили със сключени договори с Община Варна, в чийто предмет има обекти позиционирани в Приморски парк; автомобили собственост на общината, осъществяващи контролна функции. Само за местност "Салтанат" са издадени 466 пропуски през 2021 г. като по-голямата част от тях са за МПС на семейства на деца, посещаващи Логопедичната детска градина (ДГ №20) - 206 бр., бившият "Карин дом", дневен център "Ривиера".

По данни на Локална база данни "Население" към дата 01.02.2024 г. в местност "Салтанат", гр. Варна, има регистрирани 20 лица с адресна регистрация по настоящ адрес. В периода от 2003 - 2012 г. за местност "Салтанат", Приморски парк има издадени 20 разрешения за строеж от гл.арх. на Община Варна. От тях пет са за обслужващи сгради, 2 за офис - център, едно за офис сграда, едно за търговски комплекс, три са за ремонт на съществуваща вилна сграда, едно за благоустрояване и изграждане на водно огледало и ограда и две за външен басейн. Има издадени 4 разрешения за строеж за промяна предназначение. След 2012 г. с влизане в сила на ОУП на Варна има забрана за издаване на нови разрешителни за строеж.