Нешка Робева представя последния си спектакъл “Шампионите” в НДК, сбогува се със сцената
Секция: КУЛТУРА
13 Октомври 2024 19:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нешка Робева представя последния си спектакъл “Шампионите” в НДК, сбогува се със сцената

/КРОСС/ Легендарната треньорка Нешка Робева ще представи своя последен спектакъл "Шампионите" на 12 декември в зала 1 на Националния дворец на културата в София. Шоуто ще включва изпълнения на шампиони по аеробика, естетическа гимнастика, акробатика и мажоретен спорт.

В специално интервю за Българското национално радио, Робева сподели: "Аз наричам този спектакъл предпоследният, последен спектакъл на Нешка Робева. Мисля, че не трябва да издевателствам над силите, които все още ме съпровождат."

Целта на спектакъла е да набере средства за новосъздадената фондация "Темелите-Левски", която вече е започнала своята дейност. "С този спектакъл ние ще захраним тази фондация, която вече има изградена база и преди да е регистрирана, започна да работи", поясни Робева.

Бившата национална треньорка разкри и плановете си за написване на книга по поръчение на пророчицата Ванга. "Сложна книга, но ще се помъча да я направя лесна за четене. Ако искам тази книга да има стойност, трябва да застана срещу себе си, да се попитам имам ли силите и смелостта да напиша истината", сподели тя.

Като почетен президент на клуб по художествена гимнастика "Левски", Робева ще присъства на официалното откриване на първия турнир "Големият приз" в залата на стадион "Георги Аспарухов". Тя подчерта значимостта на клуба: "Левски е най-големият, най-успелият клуб в България. Той не може да дава други призове, освен най-големият. Това е признание към историята, защото трябва да се знае кой клуб дава големия приз."

Робева изтъкна впечатляващите постижения на клуб "Левски" с над 315 медала от световни и европейски първенства. "Клубът, който дава ‘Големия приз', зад гърба си има история. Може да се каже - да, големите дават Голям приз, голямо признание и най-вече голямо уважение към историята на своя клуб, на своята родина, на своя спорт", заключи тя.