Откриха в Етрополе Лятно кино
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Октомври 2024 20:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха в Етрополе Лятно кино

/КРОСС/ В Етрополе вече има лятно кино. Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров преряза лентата заедно с инж. Ивайло Станев - управител на Геопроект, инж. Стоил Димитров - ген. директор „Производство" на Елаците-Мед и инж. Цветослав Петков - изпълнителен директор на Геострой.

„Днес на 12 октомври честваме деня на българската община и това е ден, който аз няма да забравя, защото откриваме лятното кино на Етрополе - една емблематична сграда за града. Днешната дата е повод за гордост на всички етрополци. Реализацията на киното е пример за добра практика, която всички компании от такъв мащаб трябва да имат при съвместната дейност с общините. Направената инвестиция в изграждането на лятното кино е от полза за всички в нашия град, от полза е за общината", заяви кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров и допълни:

„Участвах в разрушаването на старата изгоряла сграда като заместник-директор на Рудодобивния комплекс на Елаците-Мед, участвах в първата копка на новия проект, а сега като кмет имам и възможността да открия новото лятно кино".

Комплексът, в който се намира и лятното кино е инвестиция на Елаците-Мед и проектът има социална насоченост и цели подобряване на културния живот в общината.

„Това е една емблематична и дългоочаквана инвестиция и аз много се радвам, че ние от Елаците-Мед и Група ГЕОТЕХМИН успяхме да я реализираме. Благодаря на проф. дтн инж. Цоло Вутов - управител на Геотехмин ООД, който беше непрекъснато ангажиран с реализацията на този проект", каза при откриването генералният директор „Производство" инж. Стоил Димитров.

„Благодарение на един прекрасен българин, на един родолюбец, се създадоха условия за новото кино. Това е проф. Цоло Вутов. Нека знаят и децата, че има такива хора, които дават мило и драго да помагат за културата, просветата и образованието. Днес съм особено щастлива, защото се сбъдна една моя мечта - да има кино в Етрополе", сподели режисьорът Иванка Гръбчева при откриването.

Отец Емил отслужи водосвет за здраве и късмет.