Осмокласничка е с мозъчно сътресение в болница след бой между момичета в училище
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Октомври 2024 12:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Осмокласничка е с мозъчно сътресение в болница след бой между момичета в училище

/КРОСС/ Отново агресия между ученици. Този път сигналът е за бой пред училище в Златица. Осмокласничка е скубана и ритана по главата от съученичка на метри от входа на учебното заведение. След побоя 15-годишното момиче е с мозъчно сътресение и прекарва три дни в неврохиругията на „Пирогов".

Имало е конфликт между други деца, който е прераснал и са намесени конкретните две момичета. Причината се изяснява. Веднага са дошли колеги. Извикана е медицинската сестра, сигнализирах полицията. Взети са показания и от двете ученички. Имало е и други леки спречквания с конкретното момиче, което е нападнало нейна съученичка. На другия ден психолог работи с класовете. Информирали сме дирекция „Социално подпомагане", Регионалното управление на образованието, свикахме училищен координационен съвет и предстои педагогически съвет, обясни в ефира на „Здравей, България" директорът на учебното заведение Емилия Никова.

По думите й санкциите, които може да получи нападателката са три - забележка, предупреждение за изключване или директно изключване от училище.