Смъртоносна атака на "Хизбула" с дронове взе жертви и рани десетки израелц
Секция: СВЯТ
14 Октомври 2024 12:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Смъртоносна атака на "Хизбула" с дронове взе жертви и рани десетки израелц Това е най-смъртоносното нападение, откакто Израел започна сухопътната си инвазия в Ливан

/КРОСС/ Четирима израелски войници са убити при атака на "Хизбула" с дронове в Северен Израел. При нападението срещу военна база ранените са около 60 души. Това е най-смъртоносната атака на подкрепяната от Иран групировка, откакто Израел започна сухопътната си инвазия в Ливан. "Хизбула" пое отговорност за нападението срещу базата и обяви, че то е отмъщение за израелските удари по Бейрут в четвъртък, при които загинаха 22 души, а над 100 бяха ранени.

Междувременно, трима души загинаха, а 40 са ранени при израелски въздушен удар срещу палатки на разселени палестинци в централната част на Ивицата Газа. Израелските военни заявиха, че са ударили бойци, действащи от команден център, и обвини "Хамас", че използва граждански обекти като болници за военни цели. От групировката отричат тези твърдения.

"Намирам се тук, във военна база в центъра на Израел, близо до Беняминa. Към 19.00 ч. вечерта дрон на "Хизбула" проникна от Ливан и удари базата, резултатите са тежки и има жертви, в момента има пълен оперативен контрол върху инцидента, всички пострадали са евакуирани в болници. Ще проучим инцидента и ще разследваме как дрон е проникнал без предупреждение и е нанесен удар по базата. Със заплахата от безпилотни летателни апарати се занимаваме от началото на войната, от нас се изисква да въведем по-добра защита, ще разследваме този инцидент", коментира говорителят на израелската армия Даниел Хагари.