Министърът на младежта и спорта Георги Глушков проведе среща с посланика на Азербайджан Н. Пр. д-р Хюсеин Хюсеинов
Секция: СПОРТ
14 Октомври 2024 14:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министърът на младежта и спорта Георги Глушков проведе среща с посланика на Азербайджан Н. Пр. д-р Хюсеин Хюсеинов

/КРОСС/  Министърът на младежта и спорта Георги Глушков проведе среща  с посланика на Азербайджан Н. Пр. д-р Хюсеин Хюсеинов, на която присъства и заместник-министър Петър Младенов. 

Тримата обсъдиха двустранното сътрудничество между България и Азербайджан и дейностите по вече подписания Меморандум за разбирателство за сътрудничество в сферата на младежта и спорта.

„Радвам се, че имаме взаимовръзка в спорта, особено в младежкия сектор", коментира министър Глушков. 

Д-р Хюсеинов подчерта, че в Азербайджан работят много български спортни специалисти, най-вече във вдигането на тежести, борбата и футбола, както и в художествената гимнастика. 

„Имаме много експерти от България, за което сме благодарни. През годините сме изградили успешно сътрудничество и имаме доверие на българската спортна система", заяви д-р Хюсеинов, като подчерта, че изключително важна е ролята на Мариана Василева в Азербайджан. Тя е заместник-министър на младежта и спорта в каспийската държава от 2021 г., след като преди това повече от десетилетие беше главен треньор на националния отбор на Азербайджан по художествена гимнастика. 

Основен акцент на срещата беше поставен върху сътрудничеството между двете държави в младежките политики. 

Зам.-министър Петър Младенов запозна Хюсеинов с приоритетите в младежкия сектор, по които понастоящем работи Министерството на младежта и спорта. Бяха конкретизирани и дейности, по които двете държави могат да си сътрудничат.