Ограничават движението в тръбата за Кулата на тунел „Железница“ на АМ „Струма“
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Октомври 2024 08:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ограничават движението в тръбата за Кулата на тунел „Железница“ на АМ „Струма“

/КРОСС/ Движението в тръбата за Кулата на тунел „Железница" на автомагистрала „Струма" от 97-ми километър до 105-ти километър се ограничава от 8:00 до 18:00 часа за профилактика на осветлението.

Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът в посока Кулата ще преминава по обходен маршрут - през пътен възел „Благоевград-юг" при 97-ми км на магистралата автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София-Кулата.

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация. Оттам апелират шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700/ 130-20.

Припомняме, че на брифинг на 14 октомври началникът на сектора „Пътна полиция" при ОД на МВР-Благоевград гл. инспектор Сергей Алексов беше попитан от журналисти за слабо осветление в стария тунел „Железница" и в „Кривия тунел" на главен път Е-79.

Той посочи, че проблемът многократно е отнасян към АПИ, която е стопанин на пътя, сигнализирана е и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата".

Източник: БТА