За 15-и път Вечер на добродетелите на фондация “За Нашите Деца” ще набира средства в подкрепа на деца в риск и техните семейства
Секция: ЛЮБОПИТНО
15 Октомври 2024 11:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За 15-и път Вечер на добродетелите на фондация “За Нашите Деца” ще набира средства в подкрепа на деца в риск и техните семейства Най-голямото благотворително събитие на организацията ще се проведе под надслов “Криле и корени“

/КРОСС/ На 21 октомври 2024 г. фондация "За Нашите Деца" за 15-и път ще проведе най-голямото си благотворително събитие - Вечер на добродетелите, от 19:00 ч. в Sofia Event Center. За поредна година вечерта ще обедини на едно място близо 300 гости, представители на дипломатическите, културни и бизнес среди, както и местната и изпълнителната власт, около каузата на организацията в подкрепа на ранното детско развитие.

Вечер на добродетелите ще премине под надслов "Криле и корени" и ще даде възможност на гостите да се докоснат по един неповторим начин до съдбите на деца, променени с подкрепата на специалистите на фондацията и всеки индивидуален и корпоративен дарител.

Защото на всяко дете са му нужни две неща - корени и криле. Хиляди деца в България растат без да имат нито едно от двете - на тях е посветена тази вечер, с надеждата фондацията да продължи да бъде това, от което се нуждаят. В Детската къща и приемните семейства към организацията деца, лишени от родителска грижа, намират дом - сигурно място, където са обичани и закриляни. А специалистите - психолози, рехабилитатори, социални работници и още - изграждат подкрепящата среда, която дава шанс да децата да достигнат до своя пълен потенциал.

По традиция, събитието включва артистична програма, в която ще вземат участие популярни български артисти, които ще допринесат към каузата със своя талант. Водещи на вечерта ще са актрисата Неда Спасова и актьорът Юлиан Петров.  На сцената на Вечер на добродетелите ще се качи и актьорът Дарин Ангелов в много специална роля. „Криле и корени" ще потопи гостите в изпълненията на легендарният хор Мистерията на българските гласове, танцьори от Национално училище за танцово изкуство (НУТИ), група P.I.F, младият музикант Георги Добрев и артистите от музикално училище XS Artists.Творческите добродеятели на Вечерта са Димитър Коцев-Шошо, Иван Ангелов и Мирела Вавова.

Кулминацията на вечерта ще е традиционното благотворително наддаване с водещ Игор Марковски, по време на което гостите ще имат възможност да дарят за каузата, наддавайки за ценни предмети и преживявания, предоставени от поддръжници на фондацията. Сред тях са партия шах с Нургюл Салиманова, тениска на българската футболна легенда Христо Стоичков от емблематичната 1994 г., подписана лента от олимпийската шампионка по художествена гимнастика Боряна Калейн, книга със специално послание от Георги Господинов, творческо писане на приказки с Катя Антонова, вечеря с мастър шеф Мария Жекова, оригинална илюстрация от Дамян Дамянов, картини от Михаил Лалов и Гергана Лалова, Дончо Дончев, фотография от Иво Данчев, дигитален отпечатък Лъчезар Бояджиев и галерия SARIEVA и много други.

100% от всички набрани средства по време на събитието ще бъдат инвестирани в програмите на фондация „За Нашите Деца", които ще подкрепят над 3000 деца и семейства през 2025 г.

Вече повече от 32 години мисията на фондация "За Нашите Деца" е да създава среда, в която всяко дете да развива своя пълен потенциал, като екипът й вярва, че това се случва само с грижата и любовта, която семейството може да даде.  
От създаването си през 1992 г. досега организацията е подкрепила над 28 000 деца в ранна възраст и семейства в риск. Фокусът на работата са децата в ранна детска възраст от 0-7 г., както и техните родители - биологични, приемни, осиновители, близки и роднини. Фондацията обединява специалисти в ранното детско развитие - психолози, социални работници, кинезитерапевти, логопеди, рехабилитатори, специални педагози и други професионалисти, посветени на мисията да създадат подкрепяща среда за малките деца в България.    

Вечер на добродетелите се организира с подкрепата на генералния спонсор Дънди Прешъс Металс Челопеч, домакините от Sofia Event Center, генералните партньори Special Events Group, златните спонсори EOS Матрикс,CMS Легал и Адвокатско дружество "Георгиев и Колев", сребърните спонсори Ipsos, Progress, Reynaers Aluminium, Interlogistics Holding, Compass Invest, партньорите The Smarts, Red Devil Catering, J Point, JTDesign, Diana's Angels, Метро Кеш енд Кери, Tyent, XS Artist, Арлет, Proface.

Медийни партньори на събитието са Нова Броудкастинг Груп, Българското национално радио, Българската национална телевизия, Българска телеграфна агенция, OFFNews и Новите родители.