Над 300 деца бяха прегледани по време на профилактичните дентални прегледи
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Октомври 2024 14:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 300 деца бяха прегледани по време на профилактичните дентални прегледи

/КРОСС/ Над 300 деца от 6 до 10 годишна възраст бяха прегледани по време на профилактичните дентални прегледи, организирани от Община Етрополе и Клуб „Спорт и здраве" - Етрополе. Специалистите подробно описваха прегледите и след като обобщят статистиката, ще я предоставят на родителите, за да могат да предприемат нужните мерки за лечението на децата си, при които се налага. Целта на организаторите е тези прегледи да се превърнат в традиция и всяка година да се прави дентален скрининг на децата.

Заместник-кметовете Катя Симеонова и Ивайло Георгиев благодариха на докторите Христина Спасова, Поля Павлова и медицинските сестри Цветина Дончева и Диана Григорова и им поднесоха грамоти за заслуги в сферата на здравеопазването.

Доктор Павлина Патаринска получи почетен плакет за заслуги към общината.

Скринингът се осъществява по идея на доктор Павлина Патаринска, която управлява собствена ортодонтска клиника в София, специализирана ортодонтска клиника в Белгия, а също така е ортодонт и мениджър на ортодонтска клиника Нидерландия. Към добрата кауза се присъедини и екип от местни специалисти, които вложиха огромно желание и професионализъм.