Новото Capri на Ford пътува към първите си собственици в Европа
Секция: Автомобили
15 Октомври 2024 21:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новото Capri на Ford пътува към първите си собственици в Европа

/КРОСС/ Ford обяви, че за първи път за последните почти четири десетилетия, изцяло електрическият модел Capri, произвеждан във високотехнологичния завод на марката в Кьолн, пътува към първите си нови собственици в Европа.

"Новото Capri е разработено, за да внесе малко душа в света на електрическите превозни средства - пренастройвайки емблематична култова класика", споделят от Ford. "Откакто електрическият семеен спортен автомобил беше представен през юли, почти 200 000 потребители създадоха свое Capri на www.ford.eu".

От Ford споделят и интересни данни за потребителските настроения спрямо новото Capri:

-24% от клиентите са избрали новия Vivid Yellow жълт екстериорен цвят, превръщайки го в най-популярното предложение в гамата от общо шест варианта.

-Въпреки че всеки нов собственик на модела ще получи колата си с множество допълнителни екстри и системи, в това число седалка на водача с масажна функция, безключов достъп до интериора и стартиране, предни седалки с подгряване, отопляем волан и други, 55% от клиентите са избрали нивото Capri Premium, надграждайки автомобила си с Dynamic Matrix LED фарове, луксозна аудиосистема с 10 колони на B&O, 20-цолови джанти и други.

-По отношение на задвижването, най-популярна (59%) е модификацията с 286 конски сили и задно задвижване, която обещава свободен пробег от до 627 километра

"Нашето ново изцяло електрическо Capri е автомобилът, в който емблематичното спортно купе беше предназначено да се превърне", казва Джон Уилямс, генерален мениджър на подразделенията Ford Blue и Model e в Европа. "Неговото завръщане си заслужаваше чакането и ние не можем да бъдем по-развълнувани да видим едно ново поколение, което да изпита стила и напереността, които превърнаха Капри в такава легенда".