Президентът Радев заминава на двудневно посещение в Босна и Херцеговина
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Октомври 2024 07:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът Радев заминава на двудневно посещение в Босна и Херцеговина Той ще бъде посрещнат с официална церемония пред сградата на Председателството

/КРОСС/ Президентът Румен Радев заминава на двудневно официално посещение в Босна и Херцеговина. Българският държавен глава ще бъде посрещнат с официална церемония пред сградата на Председателството в Сараево.

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Българският президент ще проведе среща с тримата членове на Председателството - председателстващия Денис Бечирович, сръбския представител Желка Цвиянович и хърватския представител Желко Комшич.

По време на официалното си посещение президентът Радев ще посети военна база „Бутмир", в която са базирани и българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея" на мисията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина. Българският държавен глава ще се срещне с главнокомандващия силите на ЕУФОР (EUFOR) генерал-лейтенант Ласло Щиц.