18 зрители се нуждаеха от лекарска намеса, след като гледаха операта в Германия
Секция: ЛЮБОПИТНО
16 Октомври 2024 10:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
18 зрители се нуждаеха от лекарска намеса, след като гледаха операта в Германия

/КРОСС/ В германския град Щутгарт се състоя премиерата на оперната постановка "Sancta", която предизвика противоречива реакция на публиката. Спектакълът на австрийската хореографка Флорентина Холцингер шокира публиката с откровеното си съдържание, пише Sky News.

По време на прожекциите 18 зрители се нуждаеха от помощ поради влошено здравословно състояние. Някои са имали силно гадене, а трима посетители са имали нужда от медицинска помощ. Въпреки това в края на представлението публиката аплодира постановката с бурни аплодисменти.

"Sancta" е базиран на противоречивата опера от 20-те години „Sancta Susanna" от Пол Хиндемит, която разказва историята на монахиня, която потиска желанията си. Новата интерпретация съдържа явни сцени със сексуален характер, самонараняване и използване на истинска кръв.

Представители на театъра отбелязаха, че в тричасовото представление има два епизода от по няколко минути, което може да предизвика дискомфорт у публиката. В едната сцена парче плът се откъсва от гърба на актьор, в другата двама мъже, стоящи гръб до гръб, се държат заедно чрез пробиване на кожата и повдигнати на въже. В продукцията участват и разголени монахини на ролкови кънки.

Флорентина Холцингер, 38-годишна хореографка от Австрия, е известна с провокативната си работа. Предишните й продукции често включваха напълно или частично голи жени и включваха сцени на татуиране, мастурбация и използване на кръв и екскременти, добавя Sky News.

 

сн. sky.com