Спечелете билет за „Фестивал на дълголетието“ с Lidl Plus и открийте тайните на здравословния живот
Секция: ЛЮБОПИТНО
16 Октомври 2024 10:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спечелете билет за „Фестивал на дълголетието“ с Lidl Plus и открийте тайните на здравословния живот Всеки закупен продукт от серията Vemondo от 14 до 20 октомври дава шанс за награда

/КРОСС/ Лидл България даде старт на интересна игра в приложението Lidl Plus, която предоставя възможност на клиентите да спечелят билет за предстоящия „Forever Young: Фестивал на дълголетието". Събитието ще се проведе на 26 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов", Sofia Tech Park. В периода от 14 до 20 октомври всеки, който закупи продукт от собствената марка на смарт ритейлъра Vemondo и сканира своята Lidl Plus карта на касата в магазин на Lidl, може да участва в жребий за един от петте безплатни пропуска за пълната програма на фестивала или един от 50-те пропуска за EXPO зоната.

Фестивалът предлага богата програма с над 30 лекции на теми като здравословно дълголетие, психично и неврологично здраве, биохакинг, хранене, антиейджинг, изкуствен интелект и физическа издръжливост. Специално внимание ще бъде отделено на панела „Хранене за по-дълъг живот", в който участие ще вземе Евелина Георгиева, ръководител „Осигуряване на качеството" в Лидл България. Тя ще сподели експертните си познания и ще разгледа темата за осъзнатото хранене и връзката му с дълголетието.

Гостите с пълен достъп до събитието ще имат възможност да се насладят на вкусни и здравословни рецепти, специално приготвени според принципите на Планетарната диета. Посетителите на EXPO зоната ще могат да видят и интерактивната инсталация #ХраненеСмисъл, където ще получат полезни съвети за здравословно и осъзнато хранене и ще научат основите на планетарния хранителен режим, който ни показва как всяка #ХапкаСмисъл е важна за нашето здраве и за опазването на околната среда.

През 2023 Lidl обнови своята Политика за осъзнато хранене. В допълнение на досегашните усилия за намаляване на добавените сол и захар в рецептите на продуктите от собствените си марки, премахването на МОМ от колбасите, предлагането на плодове и зеленчуци, проверени за над 700 вида остатъка от пестициди и др., Лидл България прие и нови по-амбициозни мерки. Съобразявайки последните глобални научни изследвания на водещи експерти в областта, ритейлърът се ангажира да работи още повече в посока увеличаване на растителния и пълнозърнестия асортимент и предприе сериозни действия по отношение на детския маркетинг. Целта на компанията е да предложи на клиентите си оптимална гама от продукти за по-осъзнат и устойчив начин на живот.

Смарт ритейлърът допълни оперативните си мерки и с информативната кампания #ХраненеСмисъл, за да повдигне широк обществен разговор за осъзнатото хранене с мисъл за здравето ни, но и за това на планетата ни.

Повече информация за фестивала и пълната му програма може да намерите на https://longevityfest.net/.

За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 31 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 131 магазина в 57 града и над 4000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.