Министър Запрянов и заместник-началниците на отбраната участваха в тържествения ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на летеца
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Октомври 2024 14:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Запрянов и заместник-началниците на отбраната участваха в тържествения ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на летеца

/КРОСС/ Министърът на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началниците на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков и генерал-лейтенант Михаил Попов взеха участие в тържествения ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на летеца в София. Днес, на 16 октомври, честваме 112 години от първия боен полет в българската историята. По традиция на тази дата се отбелязва и Празникът на авиацията и българските Военновъздушни сили.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев поздрави всички хора, свързали пътя си с авиацията и с редиците на българските Военновъздушни сили. Той им благодари за всеотдайната служба и професионализъм, с които отстояват въздушния суверенитет на страната и че по време на кризи и бедствия винаги са в помощ на народа си.

На ритуала присъстваха също заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, заместник-командирът на Съвместното командване на силите бригаден генерал Христо Ганецовски, военнослужещи, ветерани и граждани. Венци и цветя бяха поднесени от името на президента, председателя на Народното събрание, министър-председателя, министъра на отбраната, началника на отбраната, кмета на Столична община, командира на Съвместното командване на силите, командването на Военновъздушните сили, командира на Сухопътните войски и граждани.