ЕVN Топлофикация с полезни съвети за клиенти преди отоплителния сезон
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Октомври 2024 12:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕVN Топлофикация с полезни съвети за клиенти преди отоплителния сезон Дружеството напомня на клиентите си да приключат ремонтите по вътрешните инсталации в сградите

/КРОСС/ За качествено и безаварийно стартиране на отоплението в дома през предстоящия отоплителен сезон 2024/25 г. EVN Топлофикация предоставя на своите клиенти полезни съвети:

Приключете ремонтите по вътрешните отоплителни инсталации
От началото на октомври започна поетапна проверка за готовност на вътрешните отоплителни инсталации (ВОИ) за старт на отоплителен сезон. В случай на продължаващи ремонтни дейности, ни информирайте с поставяне на съобщение на вратата на абонатната станция в сградата или чрез обаждане на денонощен телефон 0700 1 7898.

Проверете индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ), както и регулиращите вентили на радиаторите. В случай, че дисплеят на ИРУ е без показания или самото устройство не е закрепено за радиатора се обърнете своевременно към вашия топлинен счетоводител.

Проверете водомерите за битова гореща вода в имота: при забелязана неизправност - неотчитане на потребление, нарушена цялост на пломба/метрологичен стикер, изтекъл срок на метрологична проверка - сигнализирайте топлинния счетоводител. При неизправност следва начисление, което може да избегнете.

Оставете регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум: при старт на отоплението това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване.

Фактури онлайн, известяване по SMS/имейл:
Вашата онлайн фактура е в портала „EVN Oнлайн плюс" на www.evn.bg . В допълнение може да заявите лесно и безплатно ежемесечно известяване със SMS или имейл за стойността на фактурата:
https://www.evn.bg/Home/Heating/SMS-email-notify.aspx

Изберете дистанционен отчет на уредите за дялово разпределение и водомерите за гореща вода в имотите. При него има ежемесечнo отчитане и фактури с реално потребление, като отпадат прогнозни дялове и изравнителните сметки. До момента над 87% от клиентите на EVN Топлофикация са избрали дистанционния отчет. От 01.01.2027 г. дистанционният отчет е задължителен.

Централното топлоснабдяване е екологичното решение за модерeн град.

EVN Топлофикация
денонощен телефон 0700 1 7898