Новото изцяло електрическо E-Tourneo Courier на Ford идва през пролетта
Секция: Автомобили
17 Октомври 2024 21:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новото изцяло електрическо E-Tourneo Courier на Ford идва през пролетта

/КРОСС/ Най-високотехнологичното модификационно предложение в гамата на Ford Courier- изцяло електрическото E-Tourneo Courier, ще бъде пуснато в производство преди края на тази година, а първите му доставки към клиенти ще бъдат осъществени през пролетта на 2025-а.

Това анонсираха от Ford и обявиха, че заявки за закупуването на електромобила ще започнат да се приемат в най-скоро време. "Изцяло новото електрическо E-Tourneo Courier на Ford е предназначено да помогне на клиентите да извлекат максимума от живота със смел дизайн, просторен и многофункционален интериор и интелигентни свързани технологии", казват от марката и посочват, че петместният мултифункционален автомобил ще предложи свободен пробег от до 288 километра, възможност за бързо зареждане и големи възможности за транспортиране на товари, в това число и под предния капак (44 литра) и пътници.

E-Tourneo Courier е оборудвано с батериен модул с капацитет от 43 kWh, а задвижващият електромотор е с мощност от 136 конски сили и въртящ момент от 290 Нм.

Бордовата система позволява бързо зареждане с капацитет от 100 kW, което в оптимални условия би гарантирало 100 километра допълнителен пробег за около 10 минути. От 10% до 80%, батерията може да бъде презаредена за около 23 минути.

Допълнителна ефективност и дозареждане на батерията, чрез е възможна по време на движение чрез системата за регенериране на инерционната и спирачната енергия с активирането на режим L на работа на системата. Налични освен него са още четири режима- Normal, Eco, Sport и Slippery.

E-Tourneo Courier ще се предлага в три нива на оборудване- Trend, Titanium и Active, но всеки един от електромобилите ще бъде оборудван със система за следване на пътното платно, система за разпознаване на пешеходци и велосипедисти, интелигентен асистент на скоростта, автоматични светлини, преден и заден паркинг асистент, камера за задно виждане и други.

При необходимост от транспортирането на обемни товари, свободното пространство при Ford E-Tourneo Courier е 1188 литра, като то може да бъде увеличено до 2162 литра след сгъването на задните седалки.